مقالات

معرفی دریل شارژی

بطور خلاصه می‌توان گفت دریل شارژی، ابزاری جهت ایجاد سوراخ در اجسام و سطوح مختلف است که بدون برق و با انرژی باتری کار می‌کند. برای آشنایی بیشتر با جنبه‌های مختلف این ابزار شما را به خواندن این مقاله دعوت می‌کنیم.

دریل شارژی چیست؟

دریل شارژی از کاربردی‌ترین و رایج‌ترین ابزارآلات موجود در صنایع و مشاغل مختلف است. با پیشرفت تکنولوژی توانسته‌اند این ابزار را طوری طراحی کنند تا در فعالیت‌های سنگین و حرفه‌ای نیز از آن استفاده کنند.
اگر چه امروزه دریل‌های برقی از نظر ظاهر خیلی تفاوت چندانی با نمونه‌های پیشین خود نکرده‌اند؛ اما از لحاظ ساختاری و امکانات پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند. هرچند بسته به نوع استفاده، هنوز هم مدل‌هایی با همان ویژگی‌های قدیمی یافت می‌شوند که مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند.

از نمونه این تغییرات می‌توان به حذف سیم برق و تبدیل دریل‌های برقی به دریل شارژی نام برد. در این نمونه باتری جایگزین سیم برق شد. حذف سیم از دریل موجب شد دیگر دریل، به مکان خاصی محدود نباشد و در طراحی دریل شارژی دیگر احتیاجی به پریز برق و برق نیست و در مکان‌های بدون برق‌کشی نیز می‌توان از دریل استفاده کرد. همین امر موجب افزایش محبوبیت استفاده از دریل‌های شارژی میان کاربران شد.

اجزای تشکیل دهنده دریل شارژی

  • باتری
  • دسته
  • دکمه چپ‌گرد و راست‌گرد
  • دکمه پاور
  • دیمردار
  • مته
  • شفت
  • سه نظام

نکات مهم در هنگام خرید دریل شارژی

در هنگام خرید دریل توصیه می‌کنیم به نکات زیر توجه کنید

  • باتری

در دریل‌های شارژی باتری‌ها نقش اساسی دارند و باید به اندازه کافی خوب و باکیفیت باشند تا نیروی لازم برای فعالیت دریل را فراهم کنند. امروزه باتری‌هایی با کارامدی بالاتر و وزنی سبک‌تر از نسل قبلی در جهت جلب رضایت کاربران به بازار عرضه شده است.

  • نیروی گشتاور

اصطلاح گشتاور به قدرت دستگاه در پیچاندن مته یا پیچ گفته می‌شود. دریل شارژی‌ها با قابلیت تنظیم گشتاور متفاوت در بازار عرضه می‌شوند. هر چه گشتاور دریل بیشتر باشد دستگاه قدرت بیشتری خواهد داشت.

  • سه نظام

یکی دیگر از ویژگی‌های دریل شارژی که به هنگام خرید می‌باید به آن توجه کرد، سه نظام دستگاه می‌باشد. سه نظام در دو نوع اتوماتیک و آچاری وجود دارد.

سه نظام اتوماتیک، که رایج‌ترین نوع سه نظام در دریل‌های شارژی هستند در 2 نوع پلاستیکی و فلزی ساخته می‌شوند. نوع فلزی وزن دستگاه را افزایش داده ولی در عوض استحکام بیشتری دارد.

در هنگام تعویض مته در سه نظام آچاری، نیازمند استفاده از آچار مخصوص هستید در صورتی که این الزام در نوع اتوماتیک وجود نداشته.

دریل شارژی چکشی چیست و چه کاربردی دارد؟

دریل، یکی از ابزارهای برقی است که عموماً از آن، برای حفاری استفاده می‌شود. عملکرد دریل‌ها به این صورت است که با چرخش مته، با سرعت بالا می‌توان، عملیات حفاری را انجام داد.
یکی از انواع پر‌کاربرد دریل‌ها، که در کنار حالت چرخشی، حالت ضربه‌ای را نیز اعمال می‌کند، دریل 13 چکشی است. دریل چکشی، اصولاً یکی از انواع دریل‌هایی است که نسبت به دریل‌های معمولی کاربرد بیشتری دارد و می‌توان از آن، برای سوراخ‌کاری بتن و سطوح سخت، استفاده کرد.

این حالت، در واقع قابلیتی است که کمک می‌کند از حالت چکشی، برای حفاری، در مواقعی که به قدرت بیشتری نیاز دارید و با سطوح بتنی سخت، روبرو هستید استفاده کنید. برای انتخاب حالت ضربه‌ای در این نوع دریل چکشی، می‌توانید از کلیدی که در کنار آن حک شده، استفاده کنید.

نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید، این است میان دریل چکشی و دریل معمولی، تفاوت زیادی وجود ندارد و ماهیت آن‌ها یکی است. حالت ضربه و چکش، در دریل 13، تنها زمانی که به قدرت بیشتری برای حفاری نیاز دارید، کاربرد دارد. قدرت ضربه‌ی وارد شده از دریل چکشی نیز، به عواملی چون: توان موتور، سه نظام و وزن دریل، بستگی دارد.

دریل شارژی 13 چکشی چه تفاوتی با بتن کن دارد؟

دریل شارژی 13 چکشی و بتن کن سه کاره، هردو مقدار مشخصی قدرت دارند و در یک اندازه، به بتن فشار وارد می‌کنند. تنها تفاوت آن‌ها، در عملکرد فشار وارد شده در سطح چوب، بتن و غیره است. بتن کن، با استفاده از پیستون موجود در خود، هوا را فشرده کرده و نیروی مورد‌نیاز برای عملیات سوراخ‌کاری را فراهم می‌کند؛ این در حالیست که دریل چکشی، از مکانیزمی ساده که از چرخ‌دنده و آرمیچر تشکیل شده است، برای عملیات حفاری استفاده می‌کند.

دریل چکشی، برای حفاری انواع سنگ، بتن، آجر، کاربرد چندانی ندارد و نیازی به صرف هزینه زیاد برای خرید مته‌های مختلف، برای ایجاد حفره‌های مختلف نیست. چرا که می‌توانید، برای این کار، از بتن کن استفاده کنید. از دریل بتن کن، عموماً برای سطوح و بتن‌های سخت، استفاده می‌شود.

اگر بخواهیم این دو ابزار کاربردی را از نظر کارایی با هم مقایسه کنیم، باید اذعان کنیم که قدرت مته بتن کن  از دریل 13، بیشتر است.
پنج عامل اصلی وجود دارد که این دو دریل را، از یکدیگر متمایز می‌کند. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، از هر دو دریل، برای سوراخکاری مصالح ساختمانی استفاده می‌شود. در ادامه، به بررسی تفاوت‌های این دور دریل، خواهیم پرداخت.

  • میزان قدرت

دستگاه بتن کن به دلیل بهره‌مندی از مکانیزم و موتور قوی‌تر، قدرت بالاتری نسبت به دریل چکشی دارد.

  • نوع مته

عموماً از مته‌های دریل 13 چکشی، برای حفاری سیمان، ملات، آجر و غیره استفاده می‌شود. سر‌مته‌ها چسبندگی به مته را تضمین می‌کنند و از شکستن مته، پس از استفاده مکرر، جلوگیری می‌کنند. همچنین، لازم به ذکر است که هنگامی که بتن کن روی حالت چکشی تنظیم می‌شود، می‌تواند اقدامات مختلفی را انجام دهد.

  • بهره‌وری

فاکتور دیگری که برای مقایسه دریل و بتن کن  وجود دارد، شامل مقادیر فنی دو دریل، می‌باشد. بر اساس نیروی ضربه محاسبه شده بر حسب ژول، نیروی ضربه در دریل چکشی، بیشتر از 20 ژول است. اگرچه این مقدار، در بتن، فقط 15 ژول است. این امر باعث می‌شود، بتن کن 3 کاره، موثرتر و کارآمدتر از دریل چکشی باشد. همچنین، این ویژگی، باعث می‌شود که عملیات حفاری، به راحتی انجام شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *