مقالات

۴۰ ابزار پرکاربرد در نجاری

شغل نجاری یک شغل فیزیکی است که انجام آن منوط به استفاده از ابزار آلات مختلف و انجام کار فیزیکی است. از این رو بسیاری از افراد علاقه‌مند به حوزه شغلی نجاری، سعی می‌کنند که قبل از ورود به این حیطه کاری لیست جامعی از ابزار نجاری تهیه کرده و با بررسی آن‌ها ببینند که اصلاً توانمندی استفاده از این ابزار و فعالیت در حوزه مذکور را دارند یا خیر.

جهت آشنایی با انواع ابزار آلات پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌های تهیه شده در این‌باره بنام اره برقی، اره بنزینی، دریل 13 چکشی، بتن کن سه کاره، موتور برق 3 کیلو وات و مینی فرز 700 وات را مطالعه فرمائید.

۱- چکش میخ کشدر

ساده‌ترین حالت، برای بیرون کشیدن میخ و همینطور کوبیدن آن در حین نجاری به یک ابزار دستی ساده نیاز داریم که در عین سادگی بتواند هر دو کار را برای ما انجام بدهد، به همین منظور می‌توان از چکش میخ کش استفاده کرد.

۲- متر اندازه گیری

برای اندازه‌گیری قطعات مختلف چوب به یک ابزار اندازه‌گیری نیاز داریم که با استفاده از آن بتوان قطعات مختلف (با شکل‌ها و اندازه‌های مختلف) را اندازه‌گیری کرد. به طور معمول لرای انجام این کار از یک متر مناسب استفاده می‌شود

.۳- چاقوی نجاری

در برخی موارد ممکن است که برای بریدن یا صاف کردن بخش کوچکی از کار به ابزاری مشابه چاقو احتیاج شود، به همین منظور در میان ابزار نجاری ابزاری هم تحت عنوان چاقوی نجاری طراحی و ساخته شده است که در چنین شرایطی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۴- رطوبت سنج چوب

برای انجام برخی از کارها بر روی چوب، لازم است که کاربر از میزان رطوبت قطعه کار مطلع باشد. برای کشف میزان رطوبت چوب از دستگاهی به نام رطوبت سنج چوب استفاده می‌شود.

۵- مغار و مته دستی

برای پیاده سازی برخی از طرح‌ها بر روی چوب، استفاده از ابزارآلات برقی پاسخ‌گو نیست و باید دست به دامان ابزار دستی از جمله مغار و مته دستی شد.

۶- انواع سمبه

انواع سمبه از دیگر ابزار دستی برای پیاده کردن طرح‌های مختلف بر روی قطعه کار هستند.

۷- تراز نجاری

برای بررسی صاف و تراز بودن قطعه کار لازم است که از ابزار تراز استفاده شود، تراز نجاری برای پاسخ دادن به همین نیاز طراحی و ساخته شده است.

۸- پیچ‌گوشتی

برای باز و بسته کردن پیچ‌ها باید از پیچ گوشتی استفاده کرد.

۹- زاویه یاب و نقاله

زاویه یاب و نقاله ابزارهای هستند که برای تعیین زوایای مختلف و اندازه‌گیری آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۱۰- گونیای نجاری

برای بررسی عمود بودن زوایای مختلف باید از گونیای نجاری استفاده کرد.

۱۱- رنده دستی

رنده دستی نجاری ابزاری است که برای صیقل کردن سطوح مختلف کار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱۲- کولیس (قطرسنج)

برای اندازه‌گیری قطر قطعات مختلف، ابزار مخصوصی تحت عنوان کولیس وجود دارد که مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرد.

۱۳- گیره نجاری

یکی از نکات مهم در حین کار نجاری این است قطعه کار محکم در جای خود قرار بگیرد و تکان نخورد، به همین منظور می‌توان از گیره نجاری استفاده کرد.

۱۴- جیگ و فیکسچرجیگ و فیکسچر

دو مورد از ابزار نجاری هستند که برای سوراخ‌کاری دقیق و هدایت‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.۱۵- اره دستیاره‌های دستی برای برش دستی قطعات مختلف کار استفاده می‌شوند.

۱۶- فلزیاب

جالب است بدانید که فلزیاب‌ها در نجاری هم استفاده می‌شوند، از موارد استفاده آن‌ها می‌توان به یافتن تکه‌های میخ و پیچ‌هایی اشاره کرد که در چوب یا قطعه کار جا مانده‌اند.

۱۷- اره موییبرای برش‌های ریز و ظریف می‌توان از ابزار ظریفی تحت عنوان اره مویی استفاده کرد.

۱۸- میز کاربرای نصب گیره‌ها، اره‌ها و … و همینطور پیش بردن بهتر کار لازم است که از میز کار استفاده کنیم.

۱۹- تابلو ابزار نجاری

تابلو ابزار نجاری ، ابزاری است که برای ترتیب دادن و دسترسی راحت‌تر به ابزار مختلف نجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲۰- مکنده خاک اره

در حین کار با چوب و برش‌های گسترده نیاز است که براده‌های چوب را جمع کنیم تا بتوانیم ادامه کار را هم با کیفیت خوب و مطلوبی انجام دهیم، به همین منظور باید از ابزار مکنده خاک اره استفاده کرد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *